sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Uusi uljas ihmisyys

Monikultturismi haluaa tehdä ihmisestä paremman. Siinä se on samoilla linjoilla kuin monet aikaisemmin; imperialistit, natsit, kommunistit. Niilläkin oli suuria, kauniita, kiihottavia ihanteita, joiden kanssa ristiriidan aiheuttivat ihmiset sellaisina, kuin he luonnostaan ovat. Nekin pyrkivät asettumaan alkuperäisen, luonnollisen ihmisyyden yläpuolelle ja parantamaan sitä. Nekin katsoivat tietävänsä kokonaisia kansoja paremmin millaisiksi niiden pitää kehittyä. Nekin vaativat ankarasti kehitystä ja muutosta, ja tekivät sen vaikka vastoin ihmisten tahtoa. Nekin pitivät muutosta evoluution kaltaisena luonnollisena väistämättömyytenä.

Todellisuudessa niiden ihanne oli keinotekoinen, suunniteltu ja kehitelty ihminen. Tämä koskee täysin myös monikultturismia.

Monikulttuurismi on yhtä imperialistinen, rasistinen ja hyökkäävä oppi kuin edeltäjänsä. Uhreina ovat jälleen alkuperäiskansat.

Imperialistien, natsien ja kommunistien tavoin myös monikultturismi pyrkii juurimaan pois sellaista, mikä kasvaa ja elää omia aikojaan, omaehtoisesti ja luonnollisesti. Myös monikultturismi pyrkii hallitsemaan niitä, jotka syntyvät omista juuristaan, kasvavat omasta ympäristöstään kuin lehdet puista, toimivat kuten esiäitinsä muinoin.

Monikultturismi haluaa väkisin tunkeutua ihmisyyteen, ihmisten identiteettiin ja minuuteen, tehdä siitä ihanteidensa kaltaisen yli-ihmisen. Sillä on pilviin asti nousevat tavoitteet, se haluaa aivan kaiken, kuun taivaalta.

Olemassaolevat kulttuurit eivät monikultturisteille kelpaa, eivät ainakaan läntiset. Monikultturisti kuvaa niitä samoin kuin entisaikojen sortajat alkuperäiskansoja, jotenkin puutteellisiksi, vajaiksi, "köyhiksi", näköalattomiksi, tietämättömiksi. Ikään kuin ihmisen identiteetin pohjaksi ei riittäisi hänen oma etnisyytensä, vaan sitä pitäisi kehittää parempien etnisyyksien ominaisuuksilla. Ikään kuin ihminen olisi ihmisarvoinen vasta, kun hänen kulttuurinsa on riittävän "rikas".

Alkuperäiskulttuurien tilalle, nämä korvaamaan on luotava uusi, rikkaampi, monipuolisempi, ja parempi kulttuurillinen tila. Monikultturisteille tämän nimi on "monikulttuurisuus".

Monikulttuurisuuden tilaa ei kuitenkaan ole edes määritelty, se on pelkkä käsitehirviö. Tavoitteina se on lähinnä kokoelma erilaisia ihmis-ihanteita ja utopioita, usein keskenään ristiriitaisiakin. Se perustuu äärimmäisen naiiviin ihmiskuvaan, kehitysuskoon ja evoluution tavoin parantuvaan ihmiseen. Tosin parantuminen ei tapahdu luonnostaan, ihmistä pitää jalostaa."Fiksuimmisto" tietää muita paremmin, miten tämä jalostus tulee toteuttaa.

Käytännössä monikulttuurisuutta tavoitellaan väestönsiirtojen, ylikansallisten kulttuurivaikutteiden ja kolonialismin keinoin. Miljoonia ihmisiä siirtyy kauas kotiseuduiltaan ja juuriltaan, heidät asutetaan toisaalle, missä muut kansat jo asuvat alkuperäiskansoina.

Väestönsiirtojen ansiosta ryhmät voidaan asettaa rasistiseen arvoasteikkoon. Rasismi olisi mahdotonta, jos kansat asuisivat omilla alkuperäisillä kotiseuduillaan. Siirrettyjen etnisiä, kulttuurillisia, maailmankuvallisia ja toisinaan myös geneettisiä ominaisuuksia ylistetään, ja vastaavasti paikallisia väheksytään. Parempien ihmisten piirteet haetaan paikan päälle ja nostetaan jalustalle, jotta ne ihannoituina levittäytyisivät tehokkaammin ja sulauttaisivat ja korvaisivat paikallisia piirteitä.

Alkuperäiskansat halutaan sulauttaa ja korvata, vaihtaa monikulttuurisuuden tilaan, käsitehirviöön, yli-ihmiseen.

Monikultturismi perustuu rasismiin. Monikultturisteille on parempia ja huonompia ihmisiä ja kulttuureita, ja huonompia täytyy väkisin parantaa. Monikultturistit eivät ole oppineet historiasta mitään. Heillä ei edes ole historiaa. Historian ovat kirjoittaneet luonnolliset kulttuurit, siis vääränlaiset ihmiset, joten sekin pitää korvata monikultturistisella uudella historialla. Ylipäätään kaikki luonnollisten ihmisten kirjoittama on epäilyksen alla, ja moni asia joudutaan kirjoittamaan uudelleen.

Monikultturismin luomisessa syntyvät ongelmat ja kärsimykset ovat edessä häämöttävien, elämää suurempien tavoitteiden rinnalla toissijaisia ja niitä vähätellään. Tai sitten ongelmat ovat erittäin suuria, mutta muiden syytä, ja siksi toimintaa tulee jatkaa entiseen malliin niistä huolimatta.

Käytännön ongelmat monikultturismin toteuttamisessa ovat jopa yhtä aikaa täysin toissijaisia ja äärettömän vakavia. Toissiajaisia ne ovat siten, että monikulttuuristamista tulee jatkaa täydellä teholla niistä huolimatta, kuin niitä tai niiden uhkaa ei olisikaan. Ne ovat vain näennäisongelmia, mitättömiä tavoitteiden rinnalla. Ne johtuvat siitä, etteivät ihmiset vielä ole tarpeeksi kehittyneitä ja vastaanottavaisia. Ongelmat ratkeavat kuitenkin pian, kun monikulttuurisuus syvenee. Mikään päinvastainen kokemus, mikään kammottavakaan epäonnistuminen ei lievitä tätä yltiöoptimismia.

Äärimmäisen vakavia samat ongelmat ovat siksi, koska ne ovat jonkun muun syytä, eivät koskaan monikultturistien tai heidän ihannoimiensa ihmisten tai asiantilojen aiheuttamia. Muiden syynä ne ovatkin sitten vakava uhka monikulttuurisuudelle, eikä suinkaan monikulttuurisuus itse ole uhka niitä luodessaan. Monikulttuuristamisen lopettaminen kaikkialla vaanivien, ulkopuolisista johtuvien uhkien pelossa olisi luovuttamista arkkivihollisen edessä ja siksi mahdottomuus. Mikään päinvastainen kokemus, mikään osoitus monikultturismin virheellisyydestä tai "toiseuden" ihmillisistä varjopuolista ei lievitä tätä äärimmäistä kaksinaismoralismia.

Mikään päinvastaista osoittava kokemus tai tieto ei avaa monikultturistien sisäänpäinkääntynyttä, mustavalkoista maailmankuvaa.

Monikultturismi pyrkii levittämään ihannetilansa kaikkialle, kaikkiin länsimaihin. Erilaisuutta ei hyväksytä. Yksikään alkuperäiskansa, yksikään etnisyys ei ole oikeutettu päättämään etnisten ominaisuuksiensa kehityksestä muuten kuin monikultturismin oppien mukaisesti. Jos vastustat jonkun alueen tai kansan muokkausta ja homogenoimista ylikansallisten ihanteiden mukaiseksi, jos vastustat väestönsiirtoja, sulauttamispolitiikkaa tai ihmisen jalostusta, jos edes puolustat näitä vastustavan ihmisoikeutta, sinut leimataan automaattisesti äärimmäisen pahuuden edustajaksi, "rasistiksi".

"Rasisti" on monikultturistien dualistisessa maailmankuvassa, suuressa myyttisessä kertomuksessa yhtä paha epäihminen kuin kristitylle Saatana. Hän on silkkaa pahuutta. Kaikki mitä "rasisti" sanoo on valetta, häntä ei pidä kuunnella eikä hänen tule antaa puhua. Ihmisoikeudetkaan eivät koske näitä ali-ihmisiä.

Jokainen länsimaiden syrjäinen kolkkakin on monikulttuuristettava. Ihannetilan levittäytyminen tarvitsee aina vain lisää aluetta. Nyt elintilaa on alettu raivata jo täältä Itä-Euroopasta.

Haluaisin tähän loppuun vielä laittaa ystäväni esittämän pysäyttävän kysymyksen: Miten kauas itään pääsee tällä kertaa Länsi-Euroopan ihanneihminen?

4 kommenttia:

 1. " Miten kauas itään pääsee tällä kertaa Länsi-Euroopan ihanneihminen?"

  Hieno lopetus.

  Olen sen verran vanhempi että isäni oli sodassa ja setäni kaatui. Isäni puheista aavistin sen ihanteellisuuden joka tuohon Drang Nach Ostenin ihmiseen liittyy. Suru Saksan häviöstä ja ihanteitten pettämisestä kuulsi isäni puheesta. Kauniista ihanteista ei ollut jäljellä kuin sankarihauta, mummoni katkeruus, isäni suru veljestään. Mutta isäni ei koskaan katkeroitunut.

  Se oli tavallaan kaunis ihanne niin kuin kaunis oli kommunisminkin ihmisihanne. Monet uskoivat siihen vilpittömästi - todellisuus vain oli erilainen kuin ihanne. Ihmisten, jotka uskovat tähän monikultturismin ihanteeseen vilpittömästi, on vaikea uskoa että he edustavat samanlaista ihaneteellisuutta kuin kommunismi ja natsismi.

  Mutta ei ihanteita voi kokonaan hylätä. Ihanteiden vaarallisuus pitää tajuta.

  VastaaPoista
 2. Hyvä pohdinta :-)
  Itse en pysty lopettamaan hämmästelemistä millaiseen älylliseen itsepetokseen monikulturistit pystyvät touhuiluissaan.

  VastaaPoista
 3. Hyvä , että jaksat kirjoittaa, feministipupu tämän hetken tärkeimmästä asiasta.
  Toivottavasti joku herää näiden kirjoitusten ansiosta.
  On tehtävä selväksi, että monikulttuurisuus on vielä vaarallisempaa kuin stalinismi tai natsismi .... mutta pelkään, että on jo liian myöhäistä

  VastaaPoista
 4. Aika kovaa tekstiä ja mielestäni totta.
  Erikoista, että HS:n sivuilla keskustelussa esiintyvistä kommenteista tästä aiheesta noin 60% olisi blokattu 6 kuukautta sitten, mutta nyt ne lähes kaikki lasketaan läpi.
  Itse olen parhaillaan melko itäisessä maassa, joka ei välttämättä ole se kaikkein pienin pallollamme. Olen hyvin rajoittunut persoona, olen ollut tekemisissä ainoastaan n.45 eri kansallisuuden kanssa kolmen ja puolen kuukauden aikana, mutta tämä maa klaaraa melko hyvin välinsä näiden maiden kanssa.
  Paitsi ehkä yhden, jonka rannikolle menivät vähän hätyyttelemään piraatteja (ei ollut kuulemma sitä Johnny Deppin porukkaa).
  Jotenkin alkaa tämä maa kiinnostamaan eläkeviettopaikkana, kunhan saisivat ympäristöasiansa kuntoon.

  VastaaPoista

Kirjoitathan asiallisesti.